Започнува тринаесеттото издание на Анимакс Скопје Фест

Скопје, 23.11.2022 – Тринаесеттото издание на меѓународниот филмски фестивал за анимирани филмови Анимакс Скопје Фест ќе се одржи од 24-ти до 26-ти ноември во Кинотека на С.Македонија. На него ќе бидат прикажани 39 куси анимирани филмови во официјалната програма и 8 анимирани филмови кои се наменети за детската публика. Филмовите за официјална конкуренција се избрани…

Отворен повик за пријавување

Скопје, 23.07.2020 – Меѓународниот фестивал за анимиран филм „Анимакс Скопје Фест“ објавува отворен повик за аплицирање за годинешното јубилејно десетто издание на фестивалот, кое ќе се одржи во Скопје, Република Македонија. Заради пандемијата со COVID19, сите проекции и работилници предвидени во програмата ќе бидат организирани на отворено. Право да се пријават имаат сите филмови изработени во било која…

Отворен повик за пријавување

Скопје, 29.06.2018 – Меѓународниот фестивал за анимиран филм „Анимакс Скопје Фест“ објавува отворен повик за аплицирање за годинешното осмо издание на фестивалот, кое ќе се одржи во ноември 2018 во Скопје, Република Македонија. Право да се пријават имаат сите филмови изработени во било која техника на анимирање, завршени по 1 јануари 2017 година кои претходно не…