Работилници за деца на Анимакс

1. Работилница за стоп анимација со Хрвоје Селец, аниматор од Хрватска  Термини: 21, 22 и 23 декември (четврток, петок и сабота) со почеток во 18.00 часот, Кинотека  на МАкедонија Децата ќе работат 3 дена по 2 часа стоп анимација со колаж и предмети, од идеја до готов производ – анимиран филм. 2. Работилницаза стоп анимација со Наталија…

Проекции на анимирани филмови за деца

Гласаме за најдобар анимиран филм за деца на Анимакс 2017. Термин 23. 12. 2017 во 12:00 часот Погледнете ги филмовите што ни пристигнаа од целиот свет и кои ги одбравме само за официјалната програма за деца на Анимакс. Гласајте за филмот што најмногу ви се допаѓа. Ајде да го наградиме најдобриот! Влезот е слободен. For…

Официјален видео спот

Погледнете го официјалниот видео спот за овогодинешното шесто издание на Анимакс. Ве чекаме од 1 до 4 декември во Кинотека на Македонија. Ние сме за нагоре, а вие?

Стоп-анимацијата ми е во срцето

Интервју со Дарија Копиец Animax: Кој е вашиот последен проект и дали имате било какви престојни проекти? D.K.: Мојот последен анимиран филм е Космос. Ова е филм за тела кои зборуваат, мускули, кожа и срце кои сакаат допирање. За тело кое сака да доживее присуство на друго тело. Космос е создаден во техниката стоп-анимација со…