Анимакс Скопје Фест #6

На шестото издание на меѓународниот филмски фестивал за анимиран филм Анимакс Скопје Фест  ќе бидат прикажани 50 анимирани филмови во официјалната програма, од кои 8 се наменети за детската публика. Настанот ќе се одржува од 1 до 4 декември под мотото „За нагоре“ во Кинотека на Македонија. Во четирите фестивалски денови на Анимакс Скопје Фест…

На петтиот „Анимакс Скопје Фест“ ќе бидат прикажани 50 анимирани филмови

Скопје, 30.10.2015 – На петтото јубилејно издание на Меѓународниот фестивал за анимиран филм „Анимакс Скопје Фест“ ќе бидат прикажани 50 филмови, од кои 7 се наменети за детската публика. Новитет во ова фестивалско издание е проширувањето на времетраењето на овој фестивал од три на четири фестивалски денови. Настанот ќе се одржува од 5-ти до 8-ми…