Работилници за деца на Анимакс

1. Работилница за стоп анимација со Хрвоје Селец, аниматор од Хрватска
 Термини: 21, 22 и 23 декември (четврток, петок и сабота) со почеток во 18.00 часот, Кинотека  на МАкедонија
Децата ќе работат 3 дена по 2 часа стоп анимација со колаж и предмети, од идеја до готов производ – анимиран филм.
2. Работилницаза стоп анимација со Наталија Березоваја, аниматор од Русија.
Термин: сабота 14.00 часот, Кинотека на Македонија
Децата ќе работат стоп анимација со предмети.
Сите заинтересирани можат да се пријават на мејлот animaxmacedonia@gmail.com

Leave a Reply