Македонски филм ќе го отвори Анимакс #6

Анимираниот филм „Акт“ (13’40”), авторско дело на реномираниот македонски уметник Ацо Станковски ќе го отвори овогодинешното шесто издание на Анимакс Скопје Фест. АКТ е анимиран филм во кој на еден поетски начин се претставува една од најприсутните теми во историјата на ликовната уметност, а тоа е претставата на голото тело кое било непресушна инспирација за многу значајни творци. For more information check out https://loanora.co.uk

Фестивалот ќе се одржи од 1 до 4 декември 2016 година во Кинотека на Македонија.

Филмовите во официјална програма на фестивалот можете да ги видите тука.

Leave a Reply