Работилница со Наталија Березоваја

Работилница за стоп анимација за деца со Наталија Березоваја, аниматор од Русија

Термин:
23 декември (сабота)

Почеток:
14.00 часот

Место:
Кинотека на Македонија

Сите заинтересирани можат да се пријават на мејлот animaxmacedonia@gmail.com

Децата ќе работат стоп анимација со предмети.

Наталија Березоваја

Natalia Berezovaia1973 – Родена во Фрјазино, во близина на Москва.
1996 – Дипломирала анимација на Универзитет Луцеум, со број 333 во Москва.
1997 – 2003 Работела во студиото „Аргус интернационален”, a од 2003 година во „Пилот” студио за анимација во Москва.