Мак-стрип, работилница за стрип

Ментори: Здравко Гиров, Давор Драмиканин

Време и место: 01.12.2016 (четврток) / 17.30 часот / Кинотека на Македонија

Работилницата е наменета за деца од 8 до 14 години.

Услов за учество е децата да знаат добро да цртаат.

Сакате да научите како се прави стрип и да илустрирате  како вистински професионалец? Пријавете се за учество на нашиот мејл animaxmacedonia@gmail.com, со оставање на податоци на дете и на родител, мејл и контакт телефон, а ние ќе ве контактираме.

Сите изработени материјали ќе бидат јавно изложени пред отварањето на фестивалот.

Учеството е бесплатно.