Проекција на анимирани филмови за деца

Во рамки на меѓународниот фестивал за анимиран филм Анимакс Скопје Фест, на  3 и 4 декември (сабота и недела) во 12.00 часот во Кинотека на Македонија ќе се одржи проекција на анимирани филмови за деца. Саботната проекција е наменета за членовите на филмското училиште Тинтири Минтири, а неделната проекција е отворена за сите посетители. Децата ќе имаат можност да гласаат за најдобриот филм и со своите гласови да одлучат кој ќе биде добитникот на наградата Златна тула за најдобар анимиран филм за деца. Look up faceporns.com for more

Филмовите се синхронизирани на македонски јазик.

Влезот за проекциите за деца е бесплатен.

Целосната програма за деца можете да ја разгледате тука.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *